1.png Rákosmenti Rádiós Kör 2.png
2022 Június 29
Főmenü
bullet.gif Főoldal
bullet.gif Tagjaink
bullet.gif Tervezett programjaink
bullet.gif Versenynaptár
bullet.gif Számoló segédletek
bullet.gif Oldal ajánló
sideb-left.pngsideb-right.png
Szakosztályaink
Rövidhullám / HF
Ultrarövidhullám / VHF
Ultrarövidhullám / UHF
Digitális üzemmód
Konstruktőr
Geocaching
PMR és CB
Modellezés,repülés
sideb-left.pngsideb-right.png
Küldetésünk
sideb-left.pngsideb-right.png
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóBelépés csak regisztrált tagok számára!

Belépési kód a kapcsolat menüpont alatt igényelhető.

sideb-left.pngsideb-right.png
Online Statisztika
Online vendégek: 1
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 21

Látogatók ma: 65
Látogatók tegnap: 74
Összes látogatók: 1393945
sideb-left.pngsideb-right.png
Letöltések
Szoftverek
Cw_player: Kitűnő távíró gyakorló program, mely számos funkcióval rendelkezik. Interaktív gyakorlófeladatok értékeléssel, egyénileg beállítható sebességmódozatok.
Echolink program: Ezzel a programmal rákapcsolódhatunk a meghatározott amatőr átjátszókra. Belehallgathatunk a forgalmazásba, vagy egy adott beszélgetést kezdeményezhetünk, átjátszó állomásokat kapcsolhatunk össze. A program rendeltetésszerű használatához szükséges lesz a rádióengedély másolatának beküldésére, mely maga a regisztráció!
Kódfejtő V2.1: Ez a program három alapfunkciót tartalmaz. 1.) Dekódolás 2.) Kódolás: -ellenállások, -kondenzátorok, -diódák szín és számjelölései alapján adja vissza az értéket. 3.) Led előtét számítás: Az adott típusú led -hez kiszámolja a megfelelő előtét ellenállást a tápfeszültség függvényében.

Trafó méretező program: A szoftver kiszámolja az adott célra készülő transzformátor szükséges adatait. További infó: a program 80% transzformátor hatásfokkal számol, 3.5 A/mm2 áramsűrűséggel a tekercsben.  
Logvezető program UcxLog 6.84ver: Használatra ajánljuk ezt a kitűnő programot, mely minimális számítógép erőforrást igényel. Pendrive-ről is futtatható, átvihető gépek között. Az általános log-ok vezetésén túl verseny log-ok rögzítésére is alkalmas, számos előre definiált versenysémák segítségével. Kezeli a cluster-t, a LoTW-t, többféle fájlformátumú export lehetőség! Figyelem ez a legutolsó és a legnagyobb verziószámú még ingyenes változat!!! A következő változat már csak 30 napos próbaverzió.
Logvezető program UR5EQF: Ez a logvezető program az általános log-ok vezetésén túl verseny log-ok rögzítésére is alkalmas, számos előre definiált versenysémák segítségével. Kezeli a cluster-t, többféle fájlformátumú export lehetőséggel+ Digi és távíró üzem is!

 
Segédletek, ismertetők  
Rádióforgalmi napló minta: Excel formátumú táblázat, mely a log-ok vezetésére szolgál. A szűrő fülekkel leszűrhetők, kereshetők a kívánt adatok.
Versenynapló minta: Excel formátumú táblázat, mely a verseny alkalmával rögzítendő legfontosabb alapadatokat tartalmazza. Az előre definiált képletek kiszámolják az elért pontszámot. A pontos érték számításhoz szükséges a cella hivatkozások utólagos aktualizálása.
CB sávra készített SWR mérő átalakítása PMR-re (446MHz)  
Spiderbeam RH. Antenna megépítési útmutatója.(angol) Ez a konstrukció 3 sávos Yagi-ként funkcionál, mely 20-15 méteren 3 elemes, 10 méteren 4 elemes.
centerb-left.pngcenterb-right.png